Kennismakers

NIEUW: cursus Herintreders

Ben jij al langere tijd uit de apothekerswereld en wil je weer graag als apothekersassistent aan de slag? Deze cursus ‘praat’ je helemaal bij over wat er is veranderd, wat nieuwe ontwikkelingen zijn en waar je mee te maken kan krijgen aan de balie. Je volgt deze cursus individueel, op elk gewenst moment en wanneer het jou uitkomt. De cursus bestaat uit een e-boek, het boek “Farmaceutische patiëntenzorg" en een drill. Er komen onderwerpen aan bod als de uitgifte, MFB’s/zorg op maat, wetten, regels, vergoedingen en toedieningsvormen.

NIEUW: cursus Farmaceutisch consult

Als apothekersassistent heb je het eerste en het meeste contact met de patiënt. Goede gespreksvoering is daarom essentieel bij het verlenen van de juiste zorg. Als jij echt contact weet te maken met de patiënt en op een open manier het gesprek aangaat over de zorgvraag, dan kun je samen met de patiënt tot een conclusie komen. Een farmaceutisch consult kan gevoerd worden bij een uitgifte, bij handverkoop, bij een vraag om informatie en bij het geven van advies. Het kan plaatsvinden aan de balie, in de spreekkamer of aan de telefoon. Tijdens deze klassikale cursus leer je onder meer gespreksvaardigheden toepassen die nodig zijn bij het voeren van een farmaceutisch consult.

NIEUW: cursus Kwaliteitszorg

Heeft jouw apotheek tevreden patiënten, een gemotiveerd apotheekteam en een goede relatie met zorgverzekeraars, leveranciers en andere zorgverleners of is er nog ruimte voor verbetering? Bij kwaliteitszorg werk je aan het continu en systematisch verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening. Zodat klanten kunnen rekenen op een constant niveau van de dienstverlening, onafhankelijk van wie de klant of de apotheekmedewerker is. Als apotheekmedewerker ben je een belangrijke schakel bij het leveren van die kwaliteit. In deze klassikale cursus leer je invulling te geven aan de taken binnen de kwaliteitszorg in jouw apotheek.

Cursus Leerlingbegeleiding

Word jij er enthousiast van om leerling-assistenten te begeleiden, kennis door te geven en anderen helpen zichzelf te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen? Geef je dan op voor deze cursus en word leerlingbegeleider in jouw apotheek!

Er is een tekort aan apothekersassistenten en op allerlei manieren wordt er gewerkt om meer leerlingen op te leiden tot apothekersassistent. Deze toekomstige assistenten tijdens hun stage en ontwikkeling in de apotheek goed begeleiden is meer dan ooit een belangrijke taak. Hoe je dat doet leer je tijdens deze cursus. Door stagiairs goed te begeleiden help je jouw apotheek aan goede nieuwe assistenten en het geeft een enorme voldoening. Meld je vandaag nog aan!