Kennismakers

Valrisico en geneesmiddelen

Vallen veroorzaakt veel letsel bij ouderen en het is bekend dat bepaald medicatiegebruik het risico op vallen kan vergroten. Zorgverleners kunnen er met elkaar voor zorgen dat ouderen minder vaak vallen en dat áls zij vallen, de gevolgen minder ernstig zijn. Ook jij als apothekersassistent speelt daarbij een belangrijke rol.

Wil jij:

  • bijdragen aan het verkleinen van het valrisico bij ouderen?
  • meer weten over medicijngebruik en valrisico?
  • cliënten advies kunnen geven over het voorkómen van valpartijen?

Dan is deze cursus echt iets voor jou. In een e-boek leer je er alles over en aansluitend ga je in een klassikale bijeenkomst praktisch aan de slag met die kennis. Na deze cursus weet je hoe je met goede voorlichting over medicatiegebruik vanuit de apotheek en in goede samenwerking met andere zorgverleners een belangrijke bijdrage kunt leveren aan valpreventie.

Urineweginfecties – nieuwe individuele cursus

Een urineweginfectie is meestal niet ernstig, maar kan wel tot gevaarlijke complicaties leiden als deze niet serieus genomen wordt. Belangrijk dus dat jij als apothekersassistent cliënten met vragen of klachten goed kunt adviseren over zelfzorgmiddelen en leefregels. Dat je weet waar je extra goed op moet letten bij de uitgifte van geneesmiddelen op recept en wanneer je moet doorverwijzen naar een arts. Je leert het allemaal in de cursus Urineweginfecties.

We hebben al een klassikale variant van deze cursus. Nieuw is de individuele cursus voor dit onderwerp: je leert via een e-boek en Drillster en met een online vragentool. Door vragen te herhalen en de uitleg te lezen, til je je kennis naar een hoger niveau en onthoud je kennis langer.

Leer jij liever op jouw moment en op een plek waar het jou uitkomt? Dan is de individuele variant van de cursus Urineweginfecties echt iets voor jou.

Leerlingbegeleiding

Word jij er enthousiast van om leerling-assistenten te begeleiden, kennis door te geven en anderen helpen zichzelf te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen? Geef je dan op voor deze cursus en word leerlingbegeleider in jouw apotheek!

Er is een tekort aan apothekersassistenten en op allerlei manieren wordt er gewerkt om meer leerlingen op te leiden tot apothekersassistent. Deze toekomstige assistenten tijdens hun stage en ontwikkeling in de apotheek goed begeleiden is meer dan ooit een belangrijke taak. Hoe je dat doet leer je tijdens deze cursus. Door stagiairs goed te begeleiden help je jouw apotheek aan goede nieuwe assistenten en het geeft een enorme voldoening. Meld je vandaag nog aan!