VAN DE REDACTIE


Kijk op

De SBA bestaat dertig jaar! Daarom vertelt directeur Lex Voitus van Hamme in dit nummer over gebeurtenissen en veranderingen in de branche gedurende de afgelopen drie decennia en wat de SBA daarbij betekend heeft. In een video laten we je in vogelvlucht zien wat de mijlpalen waren. Natuurlijk vertelt Lex ook over plannen voor de toekomst, waarin de SBA zich opnieuw met veel passie zal inzetten om de branche van dienst te zijn.

Een van de succesvolle producten van de SBA is de RI&E, dat onlangs een masteraccount heeft gekregen. Twee enthousiaste gebruikers vertellen over hun ervaringen. Naar aanleiding van een ander succesvol product, Uren in Balans, is er onlangs een klanttevredenheidonderzoek gehouden. Wat zijn de uitkomsten daarvan, en wat gaan we met de resultaten doen?


Sinds 2017 zet de SBA zich ook in om leidinggevenden te ondersteunen op het vlak van HR-zaken. Dit is iets waar in de toekomst nog meer aandacht voor komt. In De week van daarom dit keer een teamleider, die vertelt over haar gevarieerde bezigheden.


De SBA ondersteunt de KNMP en andere partijen bij de implementatie van nieuwe werkwijzen en richtlijnen. Actueel en interessant is de nieuwe conceptrichtlijn inzake het farmaceutisch consult. Waarom is deze richtlijn zo belangrijk en wat levert het op, voor jou en de patiƫnt? We lichten dat voor je toe en laten assistenten aan het woord die al gesprekken hebben gevoerd volgens de richtlijn.


Veel leesplezier met dit gevarieerde magazine en we wensen je alvast een heel goed nieuw jaar. Ook wij kijken met enthousiasme uit naar 2020. Want we hebben in dertig jaar gelukkig veel bereikt maar er is ook nog genoeg werk aan de winkel. Ook de komende jaren is de SBA er weer voor jou.


Tot volgend jaar!


Mariella Maarschalkerweerd

Hoofdredacteur SBA Magazine

Mariella Maarschalkerweerd
Hoofdredacteur
SBA Magazine