Kennismakers

NIEUW: Wondverzorging

Wil jij aan de slag met wondverzorging in de apotheek? Deze cursus geeft je de juiste kennis over wondverzorging zodat je als apotheek kunt bijdrage aan een goede behandeling en een snel genezingsproces.Zelfzorgvragen over wondverzorging komen aan bod en hoe je patiënten met recepten voor een wondverzorgingsmiddel ondersteunt bij het gebruik ervan. Daarvoor is het belangrijk om eerst de precieze zorgvraag te achterhalen. Zo kun je zorg op maat bieden. Je leert hoe je receptcontrole kunt uitvoeren, wanneer je de patiënt doorverwijst en welke voorlichting je kunt geven. Daarnaast kun je je patiënten vertellen welke middelen vergoed worden door de zorgverzekeraar en welke middelen de patiënt zelf moet betalen.Met de kennis uit deze cursusover een goede wondverzorging en daarmee een snel genezingsproces kan je veel betekenen voor je patiënten.

NIEUW: leergang Succesvol leidinggeven in de apotheek

Het succes van de apotheek wordt voor een groot deel bepaald door de mensen die er werken. Hoe kun je als apotheker of operationeel manager in de apotheek je stijl van leidinggeven zo inzetten dat medewerkers hun werk met plezier en inzet doen én blijven doen? Hoe stuur je op ontwikkeling en groei en hoe zorg je dat medewerkers goed kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen?

De leergang ‘Succesvol leidinggeven in de apotheek’ reikt inzichten en technieken aan om op zo’n manier leiding te geven dat de talenten, wensen en mogelijkheden van het personeel optimaal kunnen worden benut in de apotheek. De leergang bestaat uit 3 modules. Iedere module bestaat uit een bijeenkomst van 6 uur.


NIEUW: Persoonlijke effectiviteit

Wat zijn jouw sterke punten? Welke doelen stel jij jezelf? En hoe kun jij je talenten effectiever inzetten zodat jij je doelen ook bereikt? Het antwoord op deze vragen kan je helpen om beter richting te geven aan jouw persoonlijke groei en ontwikkeling binnen je werk in de apotheek. In deze cursus ga je op zoek naar je eigen kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen om vervolgens te kijken hoe je die zelfkennis kunt gebruiken om je eigen ontwikkeldoelen vast te stellen. Ten slotte ga je kijken wat er nodig is om jouw doelen ook daadwerkelijk te bereiken. Volg deze cursus en je krijgt meer voor elkaar, je benut je talenten beter en hebt meer plezier in je werk.

NIEUW: Bezorgen met zorg

Werk jij als bezorger bij een apotheek? Dan weet je als geen ander dat medicijnen en hulpmiddelen rondbrengen iets anders is dan simpelweg pakketjes bezorgen. Je komt vaak aan de deur bij kwetsbare mensen, die afhankelijk zijn van hun medicatie en het tijdig in huis moeten hebben. Zij moeten hun medicatie veilig kunnen gebruiken. Dat stelt eisen aan de manier waarop je de medicatie vervoert. Daarnaast is medicijngebruik heel persoonlijk. Dat betekent dat je als bezorger altijd oog hebt voor de privacy van de cliënten.

Jij bent de schakel tussen de apotheek en de cliënten waar je de medicatie bezorgt. Samenwerken, communiceren en afstemmen zijn dus heel belangrijk. In de nieuwe cursus ‘Bezorgen met zorg’ komen deze belangrijke competenties volop aan bod.