Dag van de Apothekers-assistent 2019

Apothekersassistent:
Waar zouden we zijn zonder jou!

24 september is het de Dag van de Apothekersassistent. Een dag waarop we als SBA al jaren de assistenten en medewerkers in de apotheek in het zonnetje zetten en apothekers en patiënten oproepen waardering te tonen voor hun inzet en vakmanschap. Dit jaar lanceert de SBA hiervoor de posteractie: Waar zouden we zijn zonder jou! De actie van dit jaar is anders dan anders.

Dit jaar heeft de campagne twee afzonderlijke doelen. Als altijd is de actie bedoeld om apothekers en medewerkers op te roepen en aan te zetten om hun waardering voor elkaar te tonen. Want zeg nou eerlijk, wie vindt een beetje waardering niet leuk?! Daarnaast grijpen we de Dag van de Apothekersassistent als startmoment aan om via drie fysieke A2-posters het vak van apothekersassistent en het werken in de apotheek positief onder de aandacht te brengen bij het algemene publiek. Natuurlijk gevolgd door een oproep om ook te overwegen apothekersassistent te worden. Er is immers in vrijwel het gehele land een tekort aan apothekersassistenten en promotie van het vak is nodig.


Ook anders is dat we voor deze actie samenwerken met Optima Farma, de beroepsvereniging van apothekersassistenten. Zij onderschrijven – net als andere brancheorganisaties waarmee we in gesprek zijn - het belang van het positief neerzetten van het vak en het aanpakken van het tekort aan apothekersassistenten.

Posters om te versturen naar elkaar

De posteractie: Waar zouden we zijn zonder jou! bevat vier verschillende (digitale) posters waarmee collega’s en apothekers onderling hun waardering voor elkaar kunnen laten blijken. Je kunt ze delen op sociale media en ook printen en ophangen in je kantine. De posters zijn vanaf 16 september te downloaden via de website van de SBA.

Posters om op te hangen in de apotheek

Willen jullie in de publieksruimte van de apotheek aandacht vragen voor het mooie vak van apothekersassistent en een oproep doen om te overwegen ook apothekersassistent te worden? Vraag dan ook de A2-posters aan. Er zijn drie varianten waaruit je kunt kiezen. Heb je je keuze gemaakt dan sturen we je posters toe per post of je kunt ze afhalen bij de SBA-stand (nr. 9) op het KNMP-congres op 8 oktober.


Er is ook een digitale variant (pdf) van de posters. Die pdf’s mogen door de branche vrij ingezet worden in communicatie rondom de Dag van de Apothekersassistent en om het werken in de apotheek te promoten in je eigen apotheek, website of in de lokale krant.


Aanvragen van de posters kan vanaf 16 september en verloopt via de website van de SBA.


Jullie doen toch ook mee?!

In de week van 16 september ontvangen alle apotheken via mail een oproep om deel te nemen aan deze actie en informatie over hoe ze dit kunnen doen.

Dus houd de mailbox in de gaten!